Roku darbi: aušanas un koka darbnīcas "Jaunpalejās"

Sestdiena, 4. Novembris 2017 13:00
Jaunpalejas, Kauguru pagasts, Beverīnas novads

Biedrības mājvietā no 4.novembra norisināsies radošās pēcpusdienas “Roku darbi”. Ikviens gribētājs sirsnīgā sadraudzībā ir aicināts gūt radīšanas prieku, iesaistoties kādā no piedāvātajām iespējām:

- aužot uz nelielām galda stelēm (kājceliņus (no lietota apģērba strēmelēm), šalles no dažāda materiāla, somas, auduma gabalus galdautiem, gultas pārklājiem u.c) vai

- radot unikālus priekšmetus no dabā atrastiem koka elementiem (piemēram, no izliekta priežu zara gabala drēbju pakarināmo, vai uz koka iededzinot kādu labu vārdu).

 

Mūsu ikdienas vidē netrūkst rūpnieciski radītu lietu, kas ne tikai apslāpē mūsos ielikto dabīgo radīšanas spēju, bet veicina atkritumu daudzuma palielināšanos. Pieaugot aizvien lielākam atbalstam kustībai par dzīvi bez atkritumiem (Zero Waste), šīs radošās pēcpusdienas būs praktisks solis tās virzienā. Jo viens no nodarbību mērķiem ir lietotām vai mūsu ceļā atrastām lietām piešķirt jaunu pielietojumu.

Ar pašu rokām radītajam piemīt savs īpašs siltums, kas var uzrunāt citus un kļūt par papildu ienākuma avotu. Sākt ar mazām iespējām nopelnīt aicinām mūsu pašu meitenes Patvēruma mājā, tāpat ikvienu, kuram uzvarēt mazās ikdienas cīņas finansēs, ceļot pašvērtības apziņu, būtu īpaši nepieciešams.

Bez šiem praktiskiem aspektiem, kas ir nozīmīgi projekta mērķi, mēs aicinam uz sadraudzību. Cilvēku kopības siltums ir tas, kas apgaismo ikdienas pelēcību, brīžiem dod cerību un sniedz atbalstu ikdienā. Regulārās tikšanās (pēc savstarpējas vienošanās) ar praktisku mērķi, darbojoties rokām, to veicinās dabiskā veidā.

 

Dalība nodarbībās par ziedojumiem pasniedzēju ceļa un citu organizatorisku izdevumu segšanai.
Sadarbībā ar Johanīteru brālību Vācijā darbarīki un pirmie nepieciešamie materiāli jau sagādāti.

Projektu rosina un kopā ar citiem speciālistiem vadīs biedrības dibinātāja, sertificēta vecmāte un sirdī liela rokdarbniece - Rudīte Brūvere

Papildu informācija un savas dalības pieteikšana, sazinoties ar pasākuma vadītāju.

Vietu skaits ierobežots!

Pasākuma kontaktpersona

Pasākuma norises vieta

Back to Top
Kļūda | Ģimenes Šūpulis

Kļūda

Tīmekļa vietnē notika negaidīta kļūda. Lūdzu, mēģiniet vēlreiz vēlāk.